RSS  Sitemap Zoeken Afdrukken
   

Nieuwsbericht

Bookmark and Share

01/31/14

Nieuwe website Stadsboerderij Kortrijk

Het project 'Stadsboerderij Kortrijk' kan vanaf nu gevolgd worden op de website www.stadsboerderij.coop

 

Voor informatie kun je terecht bij:

Vriendelijke groet,

 

 

 

04-04-2012 (13:51)

138 matches op eerste Win-Win beurs in Kortrijk!

 

Op 20 maart greep in Kortrijk de eerste Winwin beurs plaats. Win-win is een ontmoetingsmoment voor bedrijven en verenigingen, waarbij deze samen op zoek gaan naar een match tussen elkaars vraag en aanbod. Een win-win beurs is geen beurs met standen, en praten over geld is taboe! 70 verenigingen en 40 bedrijven ontmoetten elkaar in de NMBS-loods om samen te zoeken naar samenwerking of een overeenkomst, die voor hen beiden een niet te betalen winst omvat.

 

De sfeer zat er goed in en vanuit ieders enthousiasme kwamen 138 matches tot stand tussen 40 bedrijven en 50 verenigingen. CAW Piramide, ak - TRAC - tie (18 matches) en de Mailingman (11 matches) kroonden zich met hun vele matches tot 'topscorer'. Win-win ambassadeur Saskia Soete de Boosere zag dat het goed was.

 

Enkele tot de verbeelding sprekende matches waren: OCMW Kortrijk geeft aan KZK hulp van 10 medewerkers op 100-jaar feest in ruil voor zwemsessies voor jongeren; of Focus WTV geeft aan KOCK De Hoge Kouter communicatie- en media advies in ruil voor kunstwerkjes. Ook Kanaal127 sloot tijdens de beurs heel wat 'deals'. Vooral het Kanaal Kaffee bleek bij heel wat verenigingen erg in trek. Kanaal 127 sloot onder andere overeenkomsten met de Chiro van Heule, vzw Tacticz en het CDV Aura. In ruil voor het ter beschikking stellen van het Kaffee voor vormingsdagen of een heuse fuif kan Kanaal127 vanuit de verenigingen beroep doen op vrijwilligers voor enkele events alsook stagairs!

 

Wegens het succes van de beurs staat nu al vast dat er een tweede editie komt. Tot volgend jaar?! Klik hier voor een reportage over deze beurs!